Can Bas D´Origen P3 Xarel-lo Ecologic 75cl

Can Bas D´Origen P3 Xarel-lo Ecologic 75cl

Hispaania

Penedes

Pere Ventura I Familia,S.L.

75cl

8426998755302

14.5% vol

Kaitstud päritolunimetusega vein

Valge

Kuiv

Kergelt täidlane

6 - 8 °C

6

Iseloomustus

Xarel-lo pärineb Can Basi kinnistu La Romana viinamarjaistanduse krundilt number 3. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse kaks korda – esmalt viinamarjaistanduses ja seejärel sorteerimislaual. Rootsud eemaldatakse liigse ürdisuse ja kibedate nootide ärahoidmiseks. Seejärel viinamarjad jahutatakse 24 tundi temperatuuril 10 ºC. Järgneb kahetunnine matseratsioon ja õrn pressimine. Käärimine ja laagerdumine kestab 6 kuud erinevates konteinerites: väike kogus tammevaadis ja teine väike kogus keraamilises amforas või -anumates. Ülejäänud terastankides.
Värvilt on vein kahvatu kuldne ja särav. Võimas aroomibukett koosneb värsketest valgetest puuviljadest (õun ja pirn), lilledest ja Vahemere ürtidest, mida kroonib vanilje nüanss. Maitse on õrn ja kerge, hästi integreeritud happesusega. Järelmaitse on püsiv ja värskendav.
Sisaldab sulfiteid.


Tarbimissoovitus

Vein sobib suurepäraselt aperitiiviks, Aasia köögiga ja vinnutatud juustudega. Soovitame serveerida temperatuuril 6-8 ºC.

Kala
Linnuliha
Mereannid
Suupisted
Värsked juustud

Lisainfo

Can Bas on koht, kus viinamarju on kasvatatud rohkem kui kaks tuhat aastat – iidsetest aegadest asustatud asula; vanast talumajast loodud esivanemate kodu; põllumajandusliku tootmise ala, mis on katkematult pühendatud viinamarjakasvatusele. Can Bas´is toodetakse veine ainul endi mõisas kasvanud viinapuudest. See mõis on olnud veinikelder oma varasest algusest peale. Can Bas on kinnisvara, maatükk, ajalugu, kultuurisõlm, unistuste, pingutuste, teadmiste, kogemuste ja raske töö tulemus. Nimi Can Bas pärineb aastast 1668. Kataloonias on traditsiooniks kutsuda maamaju – nii suuri kui ka väikeseid – omaniku nime järgi, millele eelneb sõna “Can”, mis tähendab “maja”. Seetõttu tähendab nimi Can Bas härra Basi maja.
Can Bas kuulub Pere Ventura Family Wine Estates gruppi.

Mine e-poodi